”Jag har besegrat all ångest” – en student berättar om Objektivkursen

Narconon Eslov
(Foto av progressman/Shutterstock.com)
 

Det tredje steget på Narcononprogrammet är en en kurs av övningar som kallas för Objektiverna. Efter att man har gjort den inledande abstinensbehandlingen och hälsoprogrammet, är man nu tillräckligt vital och stark för att börja jobba med de mer mentala bitarna på programmet.

Dessa övningar är mycket speciella och kraftfulla. Kortfattat kan man säga att de tränar vårt sinne och vår uppmärksamhet så att vi återfår förmågan att vara här och nu. Och om vi kan vara här och nu, istället för att sitta fast i det förflutna, eller oroa oss för framtiden, så blir vi så mycket mera kraftfulla i att förändra våra liv i önskvärd riktning!

Man genomför dessa övningar i par tillsammans med en annan student på Narcononprogrammet, och turas om att leda varandra genom övningarna. Den ena ger instruktioner, och den andra utför olika handlingar och riktar sin uppmärksamhet mot olika objekt. När man har uppnått slutresultatet för en viss övning går man vidare till nästa. De flesta finner att det är lika givande att hjälpa någon annan genom övningarna, som det är att ta emot dem själv!

Men som med mycket annat i livet är det är inte helt lätt att förstå vad dessa övningar egentligen är, eller vilket syfte de har, innan man själv börjar se resultaten som de ger på en själv och andra personer med egna ögon.

Nedan kan ni läsa hur en av studenterna själv uttrycker vad han tycker att kursen i praktiken har inneburit för honom efter att han gjort färdigt hela kursen.

A.J’s ord efter Objektivkursen

Jag har fått några stora lättnader om det förlutna och om framtiden. Jag kom till en punkt där jag verkligen fattade att det förgångna bara är erfarenheter. Gällande framtiden en enorm lättnad över många saker, bla planer, och jobbet att hålla mig nykter och drogfri känns inte betungande alls.

Jobbiga minnen från det förlutna gör inte lika ont längre… Däremot stor klarhet i varför det blev som det blev och det kunde jag inte riktigt se innan.

…Har även fattat hur dålig jag har varit på att bearbeta tråkiga jobbiga saker genom livet. Idag övar jag ofta på att säga vad jag tycker och känner. Det är en av nycklarna till välmående för mig!

…Jag har även fällt tårar över skadliga handlingar jag har gjort. Det var jätteskönt. Har haft flera tillfällen av glädjetårar, och det var elva år sen det hände mig sist innan jag kom hit till Narconon. Senast jag fick glädjetårar under en övning på objektivkursen var för att jag började känna mig helt obehindrad i närvarande tid och det var så skönt att jag grät!

Har även lärt mig att stänga av mer av mina tankar om det behövs och se saker mer objektivt. Även att se något positivt i det som kan verka negativt.

A.J 28e augusti 2017


Några timmar senare skrev samma student så här om sitt liv och sin känsla inför vad Narcononprogrammet och Objektiverna har hjälpt honom med, på sin facebook-sida:

Jag hade tydligen fel när jag tidigare sagt att känslan av att bli friskförklarad efter tolv års (drogutlöst) psykos är oslagbar… Det jag känner just nu efter den sista objektiven är som om jag är nåt urstarkt oväder av nåt slag. För jag är urstark som pallat allt jag gått igenom!

Jag har varit deprimerad lika länge som jag hade min drogutlösta psykossjukdom antagligen längre. Jag har mist min mamma. Jag har haft obesvarade känslor till en tjej i mer än tio år av mitt liv, men den biten är över. Jag har tagit mig ur mitt missbruk. Jag har också besegrat all ångest dessa saker gett mig…

Narconons objektivkurs har tvingat smärtsamma minnen in i erfarenhets arkivet och satt mig så mycket i närvarande tid som kursen avser. Det med min mamma känner jag likadant som alltid för, min älskade mamma, men det gör lite mindre ont faktiskt.

Kort sagt har objektivkursen gjort mig till den jag är egentligen och alltid varit. Jag har uppskattat det jag gjort hittills i avvänjningskursen här på Narconon och jag blev tillfrågad om jag ville stanna kvar efter min behandling och arbetsträna med detta bla… så det ska jag! Vem hade trott att jag skulle jobba med människor? Inte jag iallafall lol!

A.J 28 augusti 2017


BLOGGANSVARIG

Marcus

Social Media Manager - Narconon Eslöv

NARCONON ESLÖV

DROGUTBILDNING OCH REHABILITERING