Vad händer när man slutar ta cannabis

Cannabis

Marijuana idag är starkare än någonsin. Efter hybridisering av cannabisväxter och skapande av ätbar cannabis och “dabs” (olja) kan människor konsumera massmängder THC jämfört med för några år sedan. År 1995 var rökning med våra vänner olika. Man passerade runt en pipa eller en joint som fylldes med medelklassig cannabis med ganska lågt THC-innehåll (relativt), man blev hög ett litet tag fick matfrossa och skrattattacker, Marijuana ansågs vara ganska harmlöst och hade en låg beroendeframkallande potential och man hörde inte att någon skulle “fastna” på cannabis och behöva gå till rehab på grund av det. Men nu har tider ändrats.

Idag söker allt mer personer hjälp för marijuanaberoende, THC har visat sig vara beroendeframkallande, inte bara mentalt men också fysiskt.

Så, med dagens ultra starka marijuana, vad ska en person förvänta sig när de slutar röka gräs?

En av de första saker som en marijuana-användare kommer att uppleva när de slutar är intensiva mentala begär för drogen. Marijuana är väldigt fettlöslig, vilket innebär att drogsrester blir lagrade i kroppens fettvävnader och inte kommer ut på egen hand. Varje gång en person bränner fett, släpper de åter drogresterna ut i blodet som sedan rör sig till hjärnan och utlöser begär. Begäret självt leder också till att dom som använt cannabis upplever ångest. Om de känner att de inte kan få drogen, men verkligen behöver det, ångesten i sig orsakar att användaren känner “lätt irriterad” och de kan ha problem med att sova på natten. De kan känna sig nervösa och relativt olyckliga.

Droger används ofta för att hantera känslor och känslomässiga problem. Många gånger kommer människor att starta med droger i en tid av olycka eller relativ obehag och kanske en vän berättar att vissa droger kommer att hjälpa en att må bättre. Marijuana har en “emotionsdämpande” -effekt och när en person slutar röka, kommer känslorna tillbaka och återupptar alla de problem som de tryckt bort så länge. Så problemet eller problemen som marijuana användes för att fixa är fortfarande kvar och helt ohanterade. Den mest olyckliga delen av är att drogresterna kan vara i flera månader.

Det tar väldigt lång tid för Marijuana att lämna kroppen och personen som slutat med den känner sig eländig under ett tag eftersom marijuana anses vara både en depressiv och en hallucinogen substans och eftersom en persons tankar har förändrats i flera månader eller till och med år under cannabis användande. Detta gör att återhämtningsprocessen är långsam, eftersom en persons förvrängda uppfattningar förändras sakta och efter ett tag kommer tillbaka till det sätt de var före en person som vanligtvis använde cannabis.

Lösningen på allt detta, som med alla droger, är långvarig drogrehabilitering som inte bara kan avlägsna alla rester som drogen / läkemedlen har lämnat, men också komma till grunden till en persons missbruk. Att sluta kan vara svårt om det görs på egen hand. Ring Narconon idag för att få hjälp att sluta röka Cannabis.Länkar:


BLOGGANSVARIG

Marcus

Social Media Manager - Narconon Eslöv

NARCONON ESLÖV

DROGUTBILDNING OCH REHABILITERING