Narconon Eslöv

Vad skiljer narconon från andra behandlingshem?

Vi får ofta denna fråga, och här har ni svaren!*

*Redaktörens anmärkning: Men innan ni läser nedan, tänk på en sak: Vi önskar inte att på något vis nedvärdera andra behandlingsformer i denna text, bara belysa skillnaderna så som vi och våra studenter ofta uppfattar dem. På Narconon Eslöv har vi hög respekt för exempelvis 12-steg, humanistisk psykologi och olika spirituella vägar till utveckling. Hoppas på er förståelse.

Dina förmågor och kapaciteter som individuell medveten människa

Grundtesen för vårt program är att hjälpa dig att väcka din egen verkliga potential.

Är du medveten om hur stor du egentligen är?

Droger tar ifrån dig det mest värdefulla du har—dig Själv.

Droger leder mot död, istället för liv. De gör att du sakta faller in i en mardröm.

Genom våra övningar kommer du att vakna och minnas dig själv igen. Bara du kan väcka dig själv, men övningarna skärper dig, fokuserar dig…

Och den som är vaken och medveten kan inget stoppa… Han eller hon blir en verklig resurs för andra människor, en person som kan hjälpa andra eller nå sina mål, därför

att hon själv först har funnit sin egen kraft.

Narconon är inte ett 12-stegs program

Narconon är inte ett 12-stegs program

Kanske har du redan arbetat med de tolv stegen när du kommer till oss. Kanske söker du ett alternativ eller ett komplement för att fortsätta att utveckla dig själv och bli starkare? Narconon är ett helt unikt, annorlunda och utmanande program som kan förändra ditt liv för alltid.

Man behöver inte tro på en Högre Makt

På Narconon behöver man inte tro på en makt utanför sig själv för att programmet ska fungera- man behöver bara tro på sig själv - och denna tro får man genom att höja sina förmågor som medveten varelse, genom att göra Narcononprogrammet.

Behandlingen är inte religiös

Vår behandling är sekulär, icke-religiös. Programmet passar alla åskådningar och vi förespråkar ingen särskild filosofi, tro eller religion. Vi har djup respekt för alla vägar som strävar mot mänsklig lycka.

Bara du vet vilken gemenskap som passar dig

Efter behandlingen är det viktigt för många att hitta en gemenskap och ett socialt sammanhang där man får styrka och kan fortsätta att utvecklas. Vi kan erbjuda dig det sammanhanget på Narconon, eller så kan stötta dig att finna den på din hemort.

Narcononprogrammet är skapat av L Ron Hubbard. Men det betyder inte att du blir scientolog, eller att vi uppmanar dig att bli scientolog, efter programmet.

gemenskap

Hos oss är det helt frivilligt att gå med i en förening, en kyrka eller församling efter behandlingen.

Det är inget krav att man ska gå på AA/NA-möten, vare sig under eller efter programmet. Men det går givetvis bra att gå på AA/NA-möten om du själv vill det, och för er som aldrig har gått kan vi rekommendera det.

Du kan tillhöra vilken religiös grupp du vill, och samtidigt tillämpa färdigheterna du lärt dig på Narcononprogrammet.

Det finns ingen motsätttning mellan Narconon och kristenhet eller någon annan tro.

Terapin består inte av samtal, samtal, samtal…

Många finner att de efter en eller två missbruksbehandlingar redan har pratat och vänt ut och in på allt som finns att samtala om. De är lika trötta på att höra sin egen historia, som de är att lyssna till andras…

På Narconon består terapin främst av insiktsfrämjande och medvetandehöjande konkreta övningar istället för gruppsamtal. Vi arbetar med att göra, inte att prata

Övningarna och kurserna stärker dina förmågor. Förmågor du kanske inte ens visste att du hade, eller saknade!

Ingen berättar för dig vad som är ”felet” på dig

På Narconon konmmer ingen att försöka likforma dig, säga åt dig vem du är, sätta dig i en kategori, klistra en diagnos på dig eller göra dig föremål för en analys. Ingen berättar eller bestämmer för dig hur du ska uppfatta eller uppleva livet. Ingen trycker på för att du ska tänka på ett visst sätt. Det är en av våra Hederskodexar, att inte värdera för en annan individ, eller neka individen sin egen uppfattning. Att låta individen bilda sin egen tanke och uppfattning utifrån sig själv.

Personliga framsteg genom hårt arbete

Det finns bara ett krav vi ställer på dig för att du ska bli antagen till programmet: Det är att du är beredd att jobba med dig själv i behandlingen till det yttersta av din förmåga! Narconon är ingen plats för overksamhet, där man sysslar med terapi en gång i veckan. Hos oss följer du ett schema och du har kurs/behandling 5-8 timmar om dagen, sex dagar i veckan. Ingenting hjälper, om man inte gör tillräckligt mycket av det!

Inga mediciner, bara naturliga hälsometoder

På Narconon kommer du att arbeta med att återfå naturlig hälsa i kropp och psyke. Du behöver inte vara beroende av psykiatriska mediciner under eller efter behandlingen, t ex subutex/metadon, lugnande, eller antidepressiva medel, för att hålla dig drogfri eller klara vardagen.

Efter att du varit hos oss ett par veckor kommer du att göra ett stort Detox-program där du återställer kroppen från alla gifter och obalanser. Vi ger dig även rikligt med vitaminer, mineraler och oljor under hela din vistelse hos oss för att optimera din återhämtning.

hälsosam mat, vitaminer, mineraler och oljor

Fokus på helheten

Vi erbjuder ett förnuftigt välbeprövat sammansatt program för alla aspekter av din situation när du avslutar missbruket: det kroppsliga-fysiska, det mentala, det sociala och den du verkligen är—ditt eget själv. Vi tar hänsyn till hela människan.

Vi glömmer inte heller det samhälleliga, som en bostad och ett arbete. Hos oss får du en helhet, som gör att det fungerar och håller hela vägen. Vi har exempelvis både arbetsträning och boende i herrgård och lägenhet att erbjuda efter behandlingen.

Narconon Eslöv
BLOGGANSVARIG

Marcus

Social Media Manager - Narconon Eslöv

NARCONON ESLÖV

DROGUTBILDNING OCH REHABILITERING