Jag kan blicka framåt igen nu när drogerna inte styr mitt liv längre

Narconon Eslov
(Foto av nonexist/Shutterstock.com)
 

En av huvuddelarna i Narconon-programmet är Objektiverna Dom är kognitiva övningar som hjälper våra studenter att hantera sina tidigare traumatiska, dåliga erfarenheter, det som ofta fortsätter att driva på missbruket. Det är vår grundläggande övertygelse att för att kunna leva ett produktivt, välmående liv måste en person vara i nuet och inte ha uppmärksamhet åt de hemska saker som har hänt med dem.

Genom sitt missbruk har missbrukare några obehagliga minnen som hemsöker honom i hans tankar tex … att bli fängslad, bli rånad och att se någon ta en överdos eller att förlora någon. Detta är alla saker som missbrukare kan har svårt att få bort från deras näthinna. Många missbrukare är med om svåra livsupplevelser eller livskriser långt innan de börjar använda droger. Detta orsakar problem för dom och när de till sist hittar drogerna blir dom en lösning på deras smärta och plågor. Så drogerna blir en lösning som tyvärr skapar mer problem än lösningar.

Det är just därför det är så viktigt att hjälpa en missbrukare att komma ut ur det förflutna och in i nutid. Så han/hon kan se situationen som den är och lösa den utan droger eller alkohol. Detta är en viktig del i Narconon-programmet.


Följande är vad en av våra studenter kände när hon avslutade Objektiverna:

Under Objektiverna har jag lärt mig att se saker från ett annat perspektiv. Jag har lärt mig att släppa saker och inte bära med mig detta. Jag har fått tillbaka mitt självförtroende och förmåga att titta framåt i livet och på det jag vill göra. Jag känner ett lugn i mig själv som jag aldrig har haft förut. Detta har varit fantastiskt och jag gör det gärna igen.”


BLOGGANSVARIG

Marcus

Social Media Manager - Narconon Eslöv

NARCONON ESLÖV

DROGUTBILDNING OCH REHABILITERING